Δευτέρα - Παρασκευή :. 8:00 - 20:00, Σάββατο :. 8:00 - 14:00

Τεχνικά Άρθρα

Τεχνικά Θέματα σχετικά με το Φυσικό Αέριο

Λέβητας με Τεχνολογία Συμπύκνωσης

Η θερμαντικές συσκευές καύσης τεχνολογίας συμπύκνωσης ήταν από παλιότερα γνωστές ωστόσο όμως η ευρεία διάδοσή τους επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια χάρις της εξέλιξης της ποιότητας των χρησιμοποιούμενων υλικών αλλά κυρίως, εξαιτίας της δυναμικής διείσδυσης των αερίων καυσίμων (βασικά του φυσικού αερίου) στην οικιακή κατανάλωση.

Η βασική διαφοροποίηση στη λειτουργία των συσκευών συμπύκνωσης έναντι των συμβατικών, έγκειται στην ποιότητα και τη θερμοκρασία των καυσαερίων στην έξοδο της συσκευής. Στις συσκευές συμπύκνωσης τα καυσαέρια εξέρχονται σε θερμοκρασία αρκετά κάτω των 100 βαθμών Κελσίου και - κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους - σε υγρή φάση. Αντίστοιχα, η θερμοκρασία των καυσαερίων στις συμβατικές συσκευές είναι τουλάχιστον 150 βαθμοί Κελσίου κάτι που είναι αναγκαίο τόσο για την ομαλή λειτουργία όσο και για την προστασία των ίδιων των συσκευών από τη διάβρωση.

Υβριδική Θέρμανση είναι αυτή στην οποία χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα δύο πηγές ενέργειας: Μια συμβατική με καύσιμο (λέβητας ή θερμαντήρας) και μια ανανεώσιμη (ηλιοθερμία, γεωθερμία, αεροθερμία). Το αποτέλεσμα είναι η δραστική μείωση του κόστους θέρμανσης (χώρων και ζεστού νερού κατανάλωσης) δεδομένου ότι πάνω από το 70% των θερμικών αναγκών καλύπτονται με δωρεάν ενέργεια που αντλείται από το περιβάλλον.

Τα συστήματα που διατίθενται σήμερα στην αγορά αποτελούνται συνήθως από μια αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών και έναν θερμαντήρα αερίου (φυσικού αερίου ή υγραερίου) τεχνολογίας συμπύκνωσης. Το καινοτόμο συστατικό αυτών των συστημάτων είναι το ισχυρό λογισμικό το οποίο επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο του συστήματος επιτυγχάνοντας την μέγιστη οικονομία ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει την ιδανικότερη και απρόσκοπτη θέρμανση.

Μια συγκριτική αναφορά στο κόστος κατανάλωσης του Φυσικού Αερίου σε σχέση με τα άλλα "οικιακά καύσιμα".

Μείνετε Ενήμεροι

Χρήσιμες πληροφορίες που θα σας κάνουν περισσότερο γνώστες.

Συστήματα Θέρμανσης

Συστήματα Θέρμανσης

Όλα τα σύγχρονα συστήματα θέρμανσης. 
Γνωρίστε τα.

Νομοθεσία και κανονισμοί Φυσικου Αερίου

Νομοθεσία

Νόμοι και κανονισμοί για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.
Δείτε τους.

eidiseis

Νέα και Ειδήσεις

Ενδιαφέροντα νέα και ειδήσεις για το φυσικό🏡αέριο. 
Διαβάστε τα.